Cukiernik to zawód związany z przygotowywaniem różnorodnych wyrobów cukierniczych, takich jak ciasta, torty, ciasteczka, czekoladki, praliny czy desery.
Opis zawodu
Cukiernik to zawód związany z przygotowywaniem różnorodnych wyrobów cukierniczych, takich jak ciasta, torty,ciasteczka, czekoladki, praliny czy desery. Osoba pracująca jako cukiernik posiada specjalistyczną wiedzę i umiejętności w zakresie przygotowywania,wypieku, dekorowania i prezentowania słodkości.
Program szkolenia:
Podstawy cukiernictwa;
Bezpieczeństwo i higiena pracy;
Podstawy wypieku;
Techniki dekoracji;
Przygotowanie kremów i nadzień;
Wytwarzanie czekolady i cukierków;
Projektowanie i tworzenie tortów;
Zdrowa żywność i diety specjalistyczne;
Obsługa klienta.
Klikając “Zaakceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu ulepszenia nawigacji na stronie, analizy jej wykorzystania oraz wspierania naszych działań marketingowych. Zobacz naszą Politykę Prywatności, aby uzyskać więcej informacji.