Cukiernik

GastronomicznaVivamus vitae arcu vel velit efficitur vestibulum vel in purus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus

Cukiernik to zawód związany z przygotowywaniem różnorodnych wyrobów cukierniczych, takich jak ciasta, torty, ciasteczka, czekoladki, praliny czy desery.

Opis zawodu

Cukiernik to zawód związany z przygotowywaniem różnorodnych wyrobów cukierniczych, takich jak ciasta, torty,ciasteczka, czekoladki, praliny czy desery. Osoba pracująca jako cukiernik posiada specjalistyczną wiedzę i umiejętności w zakresie przygotowywania,wypieku, dekorowania i prezentowania słodkości.

Program szkolenia:

  1. Podstawy cukiernictwa;
  2. Bezpieczeństwo i higiena pracy;
  3. Podstawy wypieku;
  4. Techniki dekoracji;
  5. Przygotowanie kremów i nadzień;
  6. Wytwarzanie czekolady i cukierków;
  7. Projektowanie i tworzenie tortów;
  8. Zdrowa żywność i diety specjalistyczne;
  9. Obsługa klienta.
Klikając “Zaakceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu ulepszenia nawigacji na stronie, analizy jej wykorzystania oraz wspierania naszych działań marketingowych. Zobacz naszą Politykę Prywatności, aby uzyskać więcej informacji.
Prywatność