Kelner to zawód związany z obsługą klientów w restauracjach, kawiarniach, barach i innych lokalach gastronomicznych.
Opis zawodu
Kelner to zawód związany z obsługą klientów w restauracjach, kawiarniach, barach i innych lokalach gastronomicznych. Odpowiedzialności kelnera obejmują zapewnienie wysokiej jakości obsługi klienta, przyjmowanie zamówień, serwowanie dań i napojów, dbanie o estetyczne nakrycie stołu oraz utrzymanie porządku i czystości w miejscu pracy.
Program szkolenia:
Wstęp do zawodu kelnera;
Komunikacja i obsługa klienta;
Znajomość menu;
Techniki serwowania;
Obsługa kasy;
Zachowanie kultury osobistej;
Higiena i bezpieczeństwo w pracy;
Szkolenie produktowe z zakresu alkoholi.
Klikając “Zaakceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu ulepszenia nawigacji na stronie, analizy jej wykorzystania oraz wspierania naszych działań marketingowych. Zobacz naszą Politykę Prywatności, aby uzyskać więcej informacji.