Kucharz

GastronomicznaVivamus vitae arcu vel velit efficitur vestibulum vel in purus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus

Kucharz zajmuje się przygotowywaniem dań oraz zarządzaniem kuchnią w restauracjach, hotelach, kawiarniach i innych lokalach gastronomicznych.

Opis zawodu

Kucharz to zawód związany z przygotowywaniem dań oraz zarządzaniem kuchnią w restauracjach, hotelach,kawiarniach i innych lokalach gastronomicznych. Osoba pracująca jako kucharz posiada specjalistyczną wiedzę i umiejętności kulinarne, które wykorzystuje do przygotowywania różnorodnych potraw, dbając o ich smak, wygląd i jakość.

Program szkolenia:

  1. Podstawy gastronomii;
  2. Bezpieczeństwo i higiena w kuchni;
  3. Znajomość produktów i technik kulinarnych;
  4. Znajomość menu i receptur;
  5. Przygotowywanie potraw zgodnie z menu;
  6. Kreatywność i innowacje kulinarnego;
  7. Zarządzanie czasem i organizacja pracy;
  8. Obsługa sprzętu kuchennego;
  9. Praca zespołowa w kuchni.
Klikając “Zaakceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu ulepszenia nawigacji na stronie, analizy jej wykorzystania oraz wspierania naszych działań marketingowych. Zobacz naszą Politykę Prywatności, aby uzyskać więcej informacji.
Prywatność