Kucharz zajmuje się przygotowywaniem dań oraz zarządzaniem kuchnią w restauracjach, hotelach, kawiarniach i innych lokalach gastronomicznych.
Opis zawodu
Kucharz to zawód związany z przygotowywaniem dań oraz zarządzaniem kuchnią w restauracjach, hotelach,kawiarniach i innych lokalach gastronomicznych. Osoba pracująca jako kucharz posiada specjalistyczną wiedzę i umiejętności kulinarne, które wykorzystuje do przygotowywania różnorodnych potraw, dbając o ich smak, wygląd i jakość.
Program szkolenia:
Podstawy gastronomii;
Bezpieczeństwo i higiena w kuchni;
Znajomość produktów i technik kulinarnych;
Znajomość menu i receptur;
Przygotowywanie potraw zgodnie z menu;
Kreatywność i innowacje kulinarnego;
Zarządzanie czasem i organizacja pracy;
Obsługa sprzętu kuchennego;
Praca zespołowa w kuchni.
Klikając “Zaakceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu ulepszenia nawigacji na stronie, analizy jej wykorzystania oraz wspierania naszych działań marketingowych. Zobacz naszą Politykę Prywatności, aby uzyskać więcej informacji.