Pracownik pomocniczy gastronomii

GastronomicznaVivamus vitae arcu vel velit efficitur vestibulum vel in purus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus

Pracownik pomocniczy gastronomii to osoba, która wspiera pracę kucharzy i obsługi w restauracjach, kawiarniach, hotelach lub innych placówkach gastronomicznych.

Opis zawodu

Pracownik pomocniczy gastronomii to osoba, która wspiera pracę kucharzy i obsługi w restauracjach, kawiarniach,hotelach lub innych placówkach gastronomicznych. Ich obowiązki obejmują różnorodne zadania, które przyczyniają się do sprawnego funkcjonowania kuchni i obsługi klienta.

Program szkolenia:

  1. Wprowadzenie do pracy w gastronomii;
  2. Bezpieczeństwo i higiena pracy;
  3. Znajomość produktów i składników;
  4. Techniki przygotowywania potraw;
  5. Obsługa sprzętu kuchennego;
  6. Czyszczenie i konserwacja;
  7. Zarządzanie dostawami i magazynowaniem;
  8. Komunikacja i współpraca z zespołem;
  9. Znajomość procedur i standardów pracy;
  10. Testy i ocena. Przeprowadzenie testów praktycznych i teoretycznych, aby ocenić zdobyte umiejętności i wiedzę.
Klikając “Zaakceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu ulepszenia nawigacji na stronie, analizy jej wykorzystania oraz wspierania naszych działań marketingowych. Zobacz naszą Politykę Prywatności, aby uzyskać więcej informacji.
Prywatność