Wędliniarz

GastronomicznaVivamus vitae arcu vel velit efficitur vestibulum vel in purus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus

Wędliniarz to praca związana z produkcją różnorodnych wyrobów mięsnych, wędlin i przetworów mięsnych.

Opis zawodu

Wędliniarz to praca związana z produkcją różnorodnych wyrobów mięsnych, wędlin i przetworów mięsnych. Osoba pracująca jako wędliniarz jest odpowiedzialna za przygotowywanie, wytwarzanie,obróbkę i pakowanie różnego rodzaju produktów mięsnych, takich jak kiełbasy,szynki, boczki, pasztety, wędliny gotowane czy wędzone.

Program szkolenia:

  1. Podstawy branży mięsnej;
  2. Bezpieczeństwo i higiena pracy;
  3. Znajomość surowców i składników;
  4. Techniki obróbki mięsa;
  5. Wytwarzanie różnych rodzajów wędlin;
  6. Techniki konserwacji mięsa;
  7. Dekoracja i prezentacja wędlin;
  8. Bezpieczeństwo żywnościowe i kontrola jakości;
  9. Obsługa i konserwacja sprzętu.
Klikając “Zaakceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu ulepszenia nawigacji na stronie, analizy jej wykorzystania oraz wspierania naszych działań marketingowych. Zobacz naszą Politykę Prywatności, aby uzyskać więcej informacji.
Prywatność